Päiväkoti Taikametsä

Esittely ja toiminta

Esittely

Päiväkoti Taikametsä on pieni yksityinen päiväkoti Kontionlahden Lehmossa. Aloitimme toimintamme nykyisissä tiloissa tammikuussa 2009. Päiväkotimme tarjoaa laadukasta ja monipuolista päivähoitoa. Päiväkotimme on lapsimäärältään pieni. Taikametsässä on 14 hoitopaikkaa ja meille ovat tervetulleita 1-6-vuotiaat lapset. Päiväkodissamme eri ikäiset sisarukset kasvavat ja leikkivät lähekkäin samassa ryhmässä.

Aukioloaikamme joustavat perheen tarpeen mukaan. Päiväkodillamme on väljät, valoisat ja kodinomaiset tilat, kiireetön päivärytmi sekä iloinen ja lämmin ilmapiiri.

Lapset viettävät päivänsä tuttujen ja turvallisten aikuisten ohjauksessa. Päiväkodillamme on oma pieni piha-alue leikkivälineineen sekä lasten oma taikametsä, aidattu pihametsä päiväkodin vieressä.

Toimintamme perusajatuksia ovat:

  • lapsilähtöisyys ja lapsen yksilöllinen huomioiminen
  • turvallinen, kiireetön ja kodinomainen ilmapiiri
  • pieni lapsiryhmä sekä tutut ja turvalliset aikuiset
  • lapsen hyvän itsetunnon tukeminen
  • toisten huomioonottaminen
  • tiivis ja luonteva kasvatuskumppanuus perheiden kanssa

Toiminta

Lapsilähtöisyys on toimintamme peruspilari. Panostamme läsnäoloon lasten kanssa. Jokainen lapsi on ainutlaatuinen ja tärkeä ja ansaitsee aikuisilta huomiota, aikaa ja syliä. Meille on tärkeää, että kaikki aikuiset ja lapset oppivat tuntemaan toisensa.

Huumori ja ilo ovat tärkeä osa päiväämme. Leikin ohella laulaminen, loruttelu ja liikunta kuuluvat päivittäiseen ohjelmaamme. Meillä lapset oivaltavat asioita leikin, tekemisen ja kokemisen kautta. Yhdessä lasten kanssa sukellamme seikkailuun ja annamme mielikuvituksen kuljettaa meidät satujen maailmaan. Päiväkodissamme lapset pääsevät ideoimaan ja suunnittelemaan toimintaa yhdessä aikuisten kanssa. Pidämme tärkeänä, että lapsilla on tarpeeksi aikaa ja mahdollisuuksia omaehtoiseen leikkiin ja toimintaan.

Ohjattuja toimintahetkiä pidämme välillä koko ryhmänä, välillä pienten ja isojen ryhmiin jakautuneina. Pienet ryhmät mahdollistavat monipuolisen, ikätasoisen ja yksilöllistä kehitystä tukevan toiminnan. Koko ryhmänä toimiessa eri-ikäiset lapset tukevat toisten kasvua ja kehitystä. Samalla harjoittelemme toisten huomioonottamista, sosiaalisten suhteiden solmimista, erimielisyyksien ratkomista ja hyviä käytöstapoja.

Meillä sadut, tarinat, riimittelyt, runot ja lorut ovat osa jokaista päivää. Monipuolinen lasten kirjallisuuden ja lorujen käyttö tukee lapsen kielellistä kehitystä ja mielikuvitusta. Satuhetket myös auttavat lasta rauhoittumaan toiminnan ja leikkien välissä.

Ulkoilemme paljon, jokaisella säällä ja jokaisena vuodenaikana. Tutustumme yhdessä luontoon ja seikkailemme lasten omassa taikametsässä, jossa asustaa haltijoita ja menninkäisiä. Yhdessä lasten kanssa nautimme luonnosta, ja seuraamme eri luonnonilmiöitä ja opettelemme luonnon ja ympäristön kunnioittamista.

Aito ja toimiva yhteistyö vanhempien kanssa on meille tärkeää. Pyrimme luomaan avoimet ja luottamukselliset välit vanhempien kanssa. Yhteistyö kodin kanssa ja toimiva kasvatuskumppanuus tukevat sekä kodin että päiväkodin kasvatustyötä.

Henkilökuntamme on motivoitunutta ja työhönsä sitoutunutta. Meillä henkilökunta tekee työtään täydellä sydämellä ja olemme ylpeitä ammattitaidostamme.

Yhteystiedot:

Kruununtie 2
80710 Lehmo
040 - 968 7771
posti (at) paivakotitaikametsa.fi